abilitytoCreate

Kreativt skapande, utveckling och inspiration på Brunnsviks Folkhögskola - a musicians development.

Fredagar

Kategori: Allmänt

"Nu är det fredagsmys". Jaha, är det?
Fredagar ska vara något man längtar till under veckan, något mysigt precis som reklamen säger. Familjemys, god mat, ex. Idol på tv, godis o.sv. Jag älskar det. Men helgerna här på skolan kan vara hur dryga som helst.

Vi som bor i det här huset som jag bor i har ett rent ut sagt snuskigt allrum numera. Stora, äckliga dammtussar längs korridorerna, smutsigt och skitigt och grejer överallt. För att städschemat vi hade inte håller. Folk städar inte när dom ska. Ingen orkar göra det åt dem, ingen vill ta på sig att göra det, och fan inte jag heller.
Vilket mysigt "fredagsmys" man kan ha tillsammans då i det "mysiga" allrummet som för övrigt utan sin smuts och allt det är sterilt, tråkigt och sjukt okreativt.  
När fredageftermiddagarna kommer, så känner man: okej, nu väntar vi till det är måndag då vi kan börja ha lektioner igen. Till exempel. Förut när man bodde hemma hela tiden var det: åh, helg, mys! Och hade lite ångest inför måndagen på söndagkvällen. Men å andra sidan är det väl bra med att längta till veckodagarna när man går här. För dom är ju faktiskt roligast!

Och en förkylning på allt detta, med ett huvud tungt som den tyngsta vikten på ett bowlingklot tack vare den igentäpta näsan, ser jag inget som helst fredagsmys denna fredag.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: