abilitytoCreate

Kreativt skapande, utveckling och inspiration på Brunnsviks Folkhögskola - a musicians development.

Halloweenparty@Brunnsvik 281011

Kategori: Allmänt

I fredags var det party som rådde på Brunnsviks Folkhögskola. Folk klädde ut sig skitbra och gick verkligen in för en halloweenfest. Och folket som fixade själva festen med pynt, musik, bål, chips o.sv ska ha ett jättestort tack! Tack för en lyckad fest! <3




















Autumn!

Kategori: Allmänt

Nu är det höstlov, och efter Halloweenfesten här på skolan ikväll så åker jag hem till Kristinehamn, imorgon lördag. Ska bli jätteskönt att få träffa pojkvännen och bandet igen!

På våran Free Spirit lektion idag spelade jag upp en akustisk cover på en av mitt bands låtar, Heart of ice, som jag hade fått som en liten utmaning. Jag valde att spela upp den också, vilket jag fick om jag ville. Folk tyckte det var bra!

En sista grej innan jag drar på Halloweenfest!
En i klassen länka mig ett jättehäftigt bildprogram, där man målar bilder på ett vis som jag lägger upp några exemepel på som jag suttit och test-målat en liten stund här nu.













Så himla kul och häftigt!

Preparing for Halloweenparty!

Kategori: Allmänt

Idag har de mesta förberedelserna för Brunnsviks folkhögskolas Halloweenfest varit. För imorgon fredag så smäller det! Utklädnad, skräckmys, och en jävla massa skoj! Bilder från festen och hur jag kommer att se ut kommer efter festen. Har skissat upp en bild på ett ungefär hur jag ska sminka mig, och övat på att sminka lite sår. Ska klä ut mig till en zombie-prinsessa, och ska vara väldigt sårig. Och hur det kommer se ut återstår att se!

Scenisk gestaltning

Kategori: Allmänt

Idag hade vi den 2 av 4 sceniska gestaltningen under höstterminen. Det går ut på att man får anmäla sig antingen som grupp/band eller själv, och uppträda med två låtar per akt så att säga. Sen är det en liten "panel" som består av sångläraren och två (tror det är) f.d elever på BoomTowns musiklinje i Borlänge, som ger konstruktiv kritik på framträdandet. Elever från BoomTown linjen här på Brunnsvik och från musikpedagog linjen sitter i publiken. Man tar åt sig kritiken om man vill, och efter en liten fika så kör man samma sak igen med en tanke på det som panelen har sagt att dom tycker att man ska ändra på/göra bättre. Det kan vara allt från att micken står fel, man kollar ner för mycket i golvet, o.sv.

Jag anmälde mig till dagens gestaltning, och jag körde själv, akustiskt, för att jag inte hann och träna in med några andra, och för att jag ville göra detta själv för att se vad jag behöver jobba på. Jag framförde "Wish you were here" av The Sounds och min senaste egna låt. Det gick riktigt bra den första gången, och fick konstruktiv kritik som jag själv vet att jag måste jobba på. Den ena f.d eleven på BoomTown sa att jag gjorde The Sounds låten bättre än originalet! Blev så glad! Och alla tre gillade min egna låt väldigt mycket. Den andra gången så tog jag åt mig av det dom sa, och det blev riktigt bra. Jag fick också jättefina komplimanger av klassen!

Målandet växer till liv igen

Kategori: Allmänt

Under den här veckan till största del, och förra veckan så har jag börjat rita/måla igen! Känns så gött att få göra lite sånt igen när man får tid till det. Några av oss som bor här i Röda Nästet har börjat med mysiga kvällar då vi sitter ute i allrummet och gör kollage på färgade papper och limmar på tidningsurklipp. Jättekul och socialt! Jag tänkte lägga upp några bilder på det som jag har gjort den senaste veckan.
















Denna ska vara ifylld med vissa färgpennor som jag inte har här på skolan för tillsället.

Och samma sak med den här bilden.

Musikaliskt!

Kategori: Allmänt

Under denna vecka har jag snackat ihop mig med lite folk som kan hjälpa mig att spela min egenskrivna låt. Jag har nu folk som behövs till ett rockband som gärna ställer upp, och vi ska börja kolla på den antingen nästa vecka eller efter höstlovet.

Jag har också pratat lite med Filip, en kille i klassen om han vill göra en cover på en av Jet's låtar, tillsammans med några andra. Och det ville han jättegärna. Så i slutet av veckan eller i början på nästa vecka ska vi börja fråga runt lite folk om de kan tänka sig vara med. Vi funderar också på att spela in den i studion. När man väl har tillgång till en studio så får man ta alla chanser som finns! Även min egna låt ska jag ta upp som förslag att spela in. Eller, det är nästan självklart, för jag vill ju ha den dokumenterad som en ljudfil. Delvis för mig och för mitt band som ska få den.

Har också tänkt att fråga Alex, en jättebra b.la pianist i klassen om han vill göra en cover på Muse's låt New Born. Han spelade introt på den på piano på musikteori lektionen i måndags, och då fick jag värsta idén! En akustisk cover med bara piano och sång. Han verkade kunna den, så ska haffa han någon dag och fråga om han vill det!


Jet




Muse

Lektioner och utveckling

Kategori: Allmänt

Dagen har varit fullspäckad med privatlektioner och massa att göra. Jag fick trycka in både gitarr, sång och pianolektion idag för att vi knappt har någon tid till privatlektioner övriga veckan, och även nästa vecka är det mycket annat som står på schemat än privatlektioner. Såsom Studio/Logic genomgångar och PA-teknik.

Så, nu har jag haft alla tre privatlektioner i instrumenten jag pysslar med nu! Och det gick bra på alla lektioner. Spelade upp min senaste egenskrivna låt för sångläraren så hon fick hjälpa mig med lite saker på låten. Och vi gick även igenom den lite grann på pianolektionen innan också, för att jag tycker att den passar bättre med pianokomp än gitarrkomp, vilket jag testade på i söndags. Det lät verkligen skitbra och jättesnyggt när pianoläraren testade den lite och jag sjöng till. Denna låt kommer även att efter höstlovet bli en rockversion på, som det är tänkt från första början. Har börjat fråga runt lite folk om dom vill vara med och spela. Det ska även vara pianospel på den som en annan tjej får spela då. Men annars ska jag nu lära mig den på piano också.

Om den blir bra så ska den spelas in så mitt band Homerun får höra den och se om det är något intressant för bandet att ta upp.

Och på tal om Homerun, så har jag i ämnet Free Spirit fått en liten individuell uppgift att göra en akustisk cover på en av våra låtar, just för en liten utmaning och för att träna på saker. Jag har valt att göra en cover på Heart of Ice, och jag antar att jag ska framföra den på en Free Spirit lektion inom en snar framtid!

Spelning på Café Engel

Kategori: Allmänt

I onsdags var vi ett gäng som uppträdde på ett mysigt café inne i Ludvika. Café Engel. Det gick bra för mig, jag som gick och var mest nervös av alla för att glömma texter, men jag satte allt!
Det var rätt mycket folk på plats som lyssnade, och vi som spelade fick gratis fika. Och personalen som jobbade där var jätteglada att vi kom dit och spelade, och var riktigt nöjda.

Jag spelade gitarr på Somewhere over the rainbow tillsammans med Johanna på ukulele och sång, och Linnéa på sång. Sjöng Bad Day av Daniel Powter, med Johanna på pianokomp, och även Lost av Coldplay där jag och Johanna sjöng, jag la en stämma. Sen körde jag Jag är en vampyr av Markus Krunegård.















Bandtips!

Kategori: Allmänt

Jag måste bara tipsa om ett riktigt bra band som inspirerar mig väldigt mycket just nu, både textmässigt och musikmässigt. Och inspirerar mig generellt också! Feeder, ett brittiskt pop/rock band. Lätt värt att kolla upp!

Detta är inget band jag nyligen har hittat nu och börja tycka om, utan jag har lyssnat på dom i ca två år, och hörde dom första gången när jag var liten, från GT på Playstation 1 där dom har några låtar som soundtracks. Där kan dom kännas igen för dom som spelat det!

Här är ett smakprov på Feeder. Day In Day Out, från albumet Yesterday Went Too Soon.

Saftigt!

Kategori: Allmänt

I förrgår kväll (tisdag) hade vi en såkallad Saftpub här på skolan, där vi på BoomTown musiklinjen och Musikpedagoglinjen får chansen att uppträda med vad vi vill. Det blev en riktigt lyckad kväll i tisdags med riktigt bra framträdanden, bra ljud och ljus. Och såklart, med massa saft och popcorn!


Linnéa S, Linnéa E, Johanna, Jag






Revoked


Anders Löwgren






"Musorkestern San Diego" bjöd upp till dans i slutet av kvällen med deras svängiga balkan låtar!

Soundcheck inför kvällen

Kategori: Allmänt

Ikväll har vi en såkallad Saftpub här på skolan, som kommer att vara i stort sätt varje tisdagkväll, där alla på skolan + allmänheten får komma och kolla. Man får då chansen att visa upp vad man vill inom musik. Och för att uppträda på någon veckas saftpub så är det bara till att anmäla sig. Jag uppträder dock inte ikväll.

Sitter på mitt rum och lyssnar på soundchecken genonm mitt lite öppna fönster, som är i Storstugan några meter från huset där jag bor.

"Skitbra!"

Kategori: Allmänt

Dagen sånglektion gick jättebra, och jag fick massa beröm för min snabba utveckling. Sångläraren tyckte att det rent ut sagt var skitbra, det jag presterade på lektionen idag, och att det märktes att jag hade övat. Hon frågade hur mycket jag övar på varje sång och hur ofta. Jag sa att jag försöker hinna med att sjunga minst en gång om dagen, så mycket som jag hinner. Hon tycker också att det är roligt att jobba med folk där det lönar sig, alltså när man utvecklas efter det man jobbar med. Vilket hon tyckte att jag gör och att jag är rolig att jobba med.

Jag blev riktigt glad efter dagens positiva beröm. Det lyfte hela dagen, som till en början var rätt seg och jobbig.

Känns bra att man utvecklas, vilket jag själv märker!

Home sweet Home!

Kategori: Allmänt

Denna helg, 7-10 oktober var jag hemma i Kristinehamn en sväng. Så skönt att komma hem då och då.
I Fredags när jag kom hem bjöd min älskling Axel mig på mat på en mysig resturang, tillsammans med två bandmedlemmar i Homerun, Marcus och Oscar. Sedan på kvällen myste vi i soffan till Idol, tillsammans med övriga familjen. På lördagen tog jag och Axel en promenad, jag fotade lite, och så köpte ingredienser till att baka Brownies, som för övrigt blev jättegoda! Sen på kvällen bastade vi och åt brownies med glass! I mitt rum sen blev det tända ljus och mysmusik senare. Söndag, då åkte vi en sväng till Karlstad med mina föräldrar, och gick på Bergvik och Ikea. Lite fina inköp blev det av mitt presentkort på Affection på 300 :- som jag fick av Axel när jag fyllde 19 år (i våras) så det var på tiden att använda det! Köpte en Syoss hårspray, en dyr hårinpackning som skulle göra så att håret växte snabbare (?) får hoppas på det! Och tre st nagellack.

Har varit en riktigt mysig helg, där vi har hunnit med mycket!

























Schtunk

Kategori: Allmänt

Igårkväll var vi ett gäng från klassen, inkl. någras vänner, som var på Hamlets Schtunk på Maximteatern i Borlänge. Kvällen var fylld av skratt, så man nästan fick ont i skrattmusklerna när föreställningen efter 2 och en halv timme var slut. Schtunk är ju en improvisations teater med clowner, där dom också har med publiken i sina föreställningar och kommenterar publiken då och då. Två stycken från klassen fick komma upp på scenen och vara med i teatern lite grann, och flera i klassen blev kommenterade i publiken. Efter att Olle i klassen hade sagt att han studerade musik på en folkhögskola utanför Ludvika efter att dom hade frågat honom, så gick skämtet om elever på musiklinjen på folkhögskolan utanför Ludvika i resten av förställningen. Så sjukt kul var det!

Ja, vi alla fick oss ett längre liv den kvällen må jag säga!

Efter en lyckad kväll på teatern så gav vi oss iväg till Broken Dreams, en riktigt mysig och bra restaurang några 100 meter bort. Där satt vi runt 20 pers vid ett långbord och åt jättegod mat och hade det jättetrevligt.








(Någon annan från publiken), Fredrik och Linn från klassen fick komma upp på scen och agera lite.




Resturang Broken Dreams. Lite innan vi skulle åka hem.

Lysmasken

Kategori: Allmänt

I tisdags kväll var det något som kallas för Lysmasken, som är en typ "tradition" här i Ludvika. Det var 20 år i år sedan det började. Där går man 3 km med endast marchaller som ljus på en gång/cykelbana mellan Ludvika och Iviken (en liten by på väg mot Brunnsvik). Jag och några vänner från klassen gick detta i tisdags kväll, och det var jättekul och häftigt. På vägen så var det också en massa konst som Konst linjen på Brunnsviks Folkhögskola hade ställt ut. Och det var till mestadels grejer som var upplysta. Jag tog inte med min kamera så fick inte så jättebra bilder med mobilen.
På vägen var det också lite underhållningsmusik, som delvis hölls av några musikelever på skolan, och några från Ord linjen på skolan som läste upp lite dikter/poesi.












Jag är en vampyr

Kategori: Allmänt

För några veckor sedan hade vi på BoomTown en avslutningskonsert av en såkallat Psyk-bryt helg. Och vad det innebär orkar jag inte gå in på. Vi jobbade med utbildade människor i ämnet i halvklass under 3 dagar.
Namnet psyk-bryt talar ju lite för sig själv.

Anyway.. Akustisk avslutningskonsert+fest på denna helg hade vi, och jag körde Jag är en vampyr av Markus Krunegård. Gitarren är rätt ostämd, men folk som spela gitarr vet att det kan låta lite surt när man har capo på. Och för att inte skylla ifrån mig ännu mer, så var det ett helvete att stämma gitarren i högt ljud och folk överallt.


Inspelning och mini-konsert

Kategori: Allmänt

Igår la vi sången till Born this way. Nu återstår bara mixning och sen är den klar!

Igår eftermiddag var det en från ABF som haffade oss när vi gick från musikteorin, och frågade om vi ville vara med och spela lite akustisk underhållningsmusik inför en grupp på ca 15 pers. Vad det var för folk förstod jag inte riktigt. Men vi funderade på saken, och kollade runt om några andra i klassen var intresserade.
Senare så hörde vi av oss till henne och sa att vi gärna kommer och spelar lite! Fem stycken var vi som spelade, och vi hade redan en liten repertoar som vi ska köra nästa onsdag på ett café inne i Ludvika, så vi körde på det!

Vi fick 230 kr att dela på för detta.
Det var kul och värt det!

Paddling

Kategori: Allmänt

Igårkväll (lördag) var vi ett gäng som var ute och paddla på sjön som ligger precis bredvid skolan. Det var nog bland det mysigaste och finaste jag har gjort. Så sjukt fint! Brunnsvik - Ett riktigt fint ställe!






En bit bort där lite till vänster i skogen så ser man skolan, röda byggnader.

Revoked live @ Kupolen Borlänge

Kategori: Allmänt


Deras bidrag av Kupolen låten "Where did you go?"


Egenskriven låt av sångaren Caroline, som numera är deras nya sångare.

Recording

Kategori: Allmänt

Studioarbetet igår med Born this way rock covern gick bra! Nu är all musik lagd, och sången spelar vi in till veckan. Så fort låten är klar och är fixad i MP3 format så kommer jag publicera den! Men tills dess så lägger jag upp en video på ett rep på låten från i onsdags, där sången hörs väldigt dåligt dock, men ljudet är bra.