abilitytoCreate

Kreativt skapande, utveckling och inspiration på Brunnsviks Folkhögskola - a musicians development.

Helgen = fantastisk

Kategori: Allmänt

Ojoj, helgen har varit helt fantastisk och underbar! Min kära Ann-Louise, kallad Anno, kom hit i torsdags kväll och åkte hem idag, söndag, innan. Det har gått så jävla fort, för fort. Men guuuuu' vad mycket vi har hunnit med att göra: En sväng på stan i Ludvika, impulsiv trip till Borlänge nån timme eller två, mys i solskenet med vännerna, grillat, festat, mysit, ätit massa godis, haft liten fotosession, bandet på skolan Stoned's spelning på LiveKarusellen, ja, och inte undra på då att tiden går så fort. Sena kvällar med de bästa vännerna här uppe på Brunnsvik! Det kändes verkligen komplett nu, när Anno var uppe hos mig med, jag skulle kunna leva såhär jämt. Jag älskar Brunnsvik! Seperationsångesten är på G nu alltså. Och inte nog med att mina känslor springer iväg såhär nu i vårtider. Mitt sikte har jag på en speciell person.

I alla fall, så har den här helgen varit den bästa på hur länge som helst. Så länge jag kan minnas om jag utgår från den fantastiska stämningen, känslan, folket, och allt sånt där som gör en helg så underbar.

Tyvärr så är tydligen bilderna för stora för att laddas upp här, för vi fotade med Annos mer proffsiga systemkamera än min. Nåväl, då hänvisar jag till min facebook för alla som har det. På min profil finns det ett fotoalbum som heter "Helg på Brunnsvik" där mycket fina bilder från helgen finns. Även min och Annos lilla fotosession finns, i ett eget album som heter "Anno och Emelie, liten fotosession".

Hej och hå, nu ska jag dra mig ut en sväng i den sena eftermiddags solen, lite bakfull som jag är, efter en minst sagt sjukt underbar fest igår. Playing with the night, you know!

Tävlingen UKM

Kategori: Allmänt

Ett litet kort inlägg om att vi, Homerun är vidare i talangtävlingen UKM! Vi ska på länsfinal i Torsby den 11-13 maj! JAAAA! Spelningen och allt gick ju hur jävla bra som helst! Och jag och Oscar (gitarrist) satt och trubadurade i foajén till själva tävlingen innan det skulle börja, i ca 30 min, och under den tiden kom en journalist från (jag tror det var) Kristinehamns-posten och ställde lite frågor till mig om bandet och vårat bidrag och lite sånt. Och idag så får man se i tidningen om tävlingen UKM: Störst bild i artikeln: Homerun. Plus att i artikeln står den lilla intervjun med mig med också. Och till råga på allt, jag är i fokus på bilden, vilket känns fruktansvärt bra, att vara i fokus av 6 st andra bandmedlemmar. Jag blir så glad och jag älskar Homerun!
Under bilden står det "Emelie Johansson och Homerun rockade loss i Galejan"

Livekarusellen i Ludvika och Kristinehamn

Kategori: Allmänt

Då var man tillbaka på skolan igen efter en händelserik helg hemma, med b.la våran sista Lirekarusell-spelning hemma i Kristinehamn för Homerun, och våran medverkan i tävlingen UKM i Storfors igår (lördag), som vi också gick vidare i till länsfinalen i Torsby (Värmland) 11-13 maj!

Lite bilder från helgen delar jag med mig av, och även några av mina bilder på Revoked och Jakkobi, från deras Livekarusell-spelning i Ludvika förra torsdagen som jag la upp videoklipp från i ett tidigare inlägg.


En avskalad version av Homerun på Livekarusellen i kristinehamn i fredags, då de andra 3 var på klassresa i Stockholm.


Dags för UKM (Ung Kultur Möts) i Storfors.


Passade på att ta en bättre bild på min nygjorda tatuering när plasten var borttagen.




Oscar och Axel jammade lite i logen.


Bra att vara i rätt stämning inför uppträdandet.


Taggade Homerun inför kvällens spelning.

Ska försöka få tag på lite livebilder från vårat framträdande. Då publiceras de här.



Och nu åter till Livekarusellen i Ludvika.

Revoked




















Jakkobi



























15 piece song game

Kategori: Allmänt

I tisdags hade vi något som heter 15 piece song game, som hela skola skulle göra. Det gick ut på att skriva 15 låtar på 9 timmar, respektive göra 15 verk på 9 timmar för dom som gick konst.
Det var svårt, frustrerande, jobbigt, men sjukt lärorikt. De sista 2 timmarna ville jag bara gå och lägga mig. Att pressa fram 15 låtidéer på 9 timmar är inte så lätt som det låter. Eftersom att jag och som för så många andra inte tycker om att skapa låtar halvhjärtat och får nöja sig med det första som kommer fram, så blev det en fruktansvärt svår utmaning. Tanken är ju då att man bara ska spotta ur sig idéer och inte ta bort, ändra, fundera o.sv för det är det som tar tid. Jotack, det var ju det det gjorde. Jag åstadkom 10 låtar, varav 4 kanske, var helt ok som jag skulle kunna jobba vidare på. Och det var ju lite det som var tanken med denna dag med, att man skulle hitta idéer som man sedan kunde jobba vidare på. Glad är jag att det är över!

Idag är jag hemma i Kristinehamn, eller jag åkte hem igår för att tatuera mig, en ersättningstatuering från en studio här i stan, då den ena som gjorde den på mig sommaren 2010 failade fruktansvärt och det har blivit ett ärr med färg i huden. Jag har dealat med dem under jullovet, och igår hade jag min tid för att få en ersättning av tjejen som jobbar på den studion. Hon gjorde ett sånt fantastiskt jobb, och jag är så jävla, jävla nöjd! Publicerar en bild på hur den ser ut nygjord.

Direkt efter tatueringen så var det att fara upp till ett ställe i stan som heter Bygget, där vi med delar av Homerun spelade våran sista spelning på Livekarusellen, akustiskt (resten var i Stockholm på klassresa) men det gick bra som fan ändå! Och idag taggar vi till våran medverkan i UKM för andra året i rad. Vi ska spela två låtar i Storfors.

Imorgon åker jag tillbaka till skolan igen, efter en liten visit hemma för lite ärenden. Känns skönt.

Jag publicerar då lite bilder med från Livekarusellen i Ludvika, där Revoked och Jakkobi spelade. Finns också två album på min facebook med alla bilder där, men annars kommer det några så fort jag är uppe på skolan igen vid min dator.

Livekarusellen i Ludvika

Kategori: Allmänt

Som det kanske är förstårligt så är inte min låt färdig än. Den är nu in progress med mixning och trummorna ska läggas om på den. Sen är den färdig. Det tar längre tid än vad man tror att mixa. Men den är på G för fullt och av det lilla som mixades härom dagen så låter det awesome!

I torsdags var vi ett gäng från skolan som åkte in till Ludvika och kollade på Revoked och Jakkobi när de spelade sin sista deltävling i Livekarusellen. Det var fruktansvärt bra, och jag fick asbra bilder, för att skryta lite. De är inte redigerade och klara för publicering än, men jag slänger upp ett smakprov eller två på hur det lät från våra kära vänners band.



Första demon + video

Kategori: Allmänt

Jag blir lite nervös när jag tänker på det. Ikväll så får jag hjälp med att mixa min första demo, Playing with the night, sedan ska den publiceras. Jag ska bara säga att det, och allt detta är ett stort steg för mig. Om mixningen blir klar ikväll, så kommer låten upp på facebook senare, annars imorgon.

Jag har fått lite inspiration till att göra en video till låten, vilket slog mig igår, tisdags. Låten handlar om att festa och leva livet, och inspirationen till texten har jag fått av festerna här på Brunnsvik. Så för att filma videon till låten, så tänker jag ta mig hjälp av förhoppningsvis nästa fest här på skolan, om det känns rätt och är passande och så vidare då. För vad är inte mer perfekt med en video från en av Brunnsviks fester när låten är inspirerad och handlar om det? Åh, jag längtar så, det kommer bli fett! Jag kommer snacka med folk på festen och säga att det är ett litet projekt jag håller på med, och om de vill ställa upp på och vara med. Det ska inte vara så arrangerat alls, utan att det ska vara handkamera-filmat, som att man går runt på festen som vanligt och "ser vad som händer" lixom. Ja, ni fattar! Eventuellt kommer några grejer nog att vara lite arrangerade för att få med något speciellt. Exempelvis att ha lite förfest-shoots med, t.ex när en står och sminkar och gör sig iordning inför festen, blandar en drink, o.sv. Det får vara arrangerat.

Och detta ska jag göra själv. Jag ska filma med min systemkamera och lägga upp det själv hur jag vill ha det, klippa och redigera själv. Sen är det då folket på festen som är statisterna. Filmen ska vara i svartvitt. Ja, nu tänker jag inte avslöja mer än såhär. Vi får se efter nästa fest vad som har hänt och vad jag har snappat upp om det blir något bra!




En sak till, jag älskar Brunnsvik, och att våren har hittat hit! Och att det är mys att sitta på sitt rum och höra band repa från två olika håll. Jag älskar't!






Så jävla mycket vårfeeling!

Tillbaka på Brunnsvik & lite om vad som händer

Kategori: Allmänt

Jahapp, då var sportlovet 2012 över, och resten av vårterminen fortsätter. Det går läskigt fort. Jag vill inte sluta. Inte än.

Nu blir det hårt arbete fram till påsklovet, då jag för övrigt också fyller 20, med att få klart dessa demos som inte hann bli klara innan sportlovet. Imorgon ska jag försöka lägga riktig sång, och inte bara slask-sång som det heter, vilket jag lagt förut. Och igår kväll efter att jag hade kommit tillbaka från lovet, så började jag skriva på en ny låt. Det känns som att man helst nu vill avsluta inspelningsprojektet med de två demosarna innan man börjar skriva nya låtar, för att inte tappa feelingen på de andra, eftersom att allt inte är färdiginspelat än. Men vad gör man när kreativiteten flödar...

Livekarusellen
I lördags spelade jag med Homerun på våran 2a av 3e spelningar på Livekarusellen. Denna gång var i Kumla. Dåligt arrangerat, skitljud på scen, lite folk, men vad gör man åt det.. Det är sånt man får ta. Och det är ju ändå en tävling, så det är bara till at göra sitt bästa även om det var svårt att hitta energi p.ga det tidignämnda.

I alla fall, så spelar vi våran 3e och sista hemma i Kristinehamn den 16e mars. Nån timme vi spelar, eller allting börjar, så kommer jag från tatueringsstudion och är nytatuerad. Ska bli spännande och se hur det är att uppträda nytatuerad! Dagen efter, den 17e mars spelar vi på UKM i Storfors. Och dagen därpå, 18e, fyller brorsan 22. Ja, inte så relevant just nu kanske.


Emly Purple
Kommer jag att kalla mig för när mina demos blir publicerade. Det känns jättefult, vanligt och tråkigt att heta "Emelie Johansson". Så mitt, ja, typ artistnamn kommer numera att vara Emly Purple!