abilitytoCreate

Kreativt skapande, utveckling och inspiration på Brunnsviks Folkhögskola - a musicians development.

Projektvecka med Jan Hammarlund

Kategori: Allmänt

Den gamle prog artisten Jan Hammarlund har varit här på Brunnsvik och jobbat med oss under förra veckan. Det är vi BoomTown, Musikpedagoglinjen och Ord-linjen som har haft en projektvecka angående Hammarlund. Musiklinjerna fick i uppgift att själv eller i ensemble att tolka, göra en cover på en av Jans låtar fast behålla taktart och tonart. Han har även jobbat med Ord:arna med deras texter, som vi sedan har fått tonsätta nu under en vecka.

Allt detta resulterades och avslutades med en konsert där vi spelade upp våra arbeten. Detta skedde igår (måndag, 23e april). Det gick bra och det var en rolig och annorlunda uppgift gentemot vad vi brukar hålla på med. Själva grejen med detta var ju då att Hammarlund själv var här och arbetade med oss och gav oss feedback på våra tolkningar av hans låtar. I slutet på konserten bjöd han även på två av sina nya låtar från senaste skivan, som han även ska uppträda med ikväll på en egen konsert i Ludvika.

Idag såg vi att det satt ett urklipp från tidningen med artikel från denna konsert i entrén till matsalen. En bild på Jan i förgrunden och min grupp i bakgrunden när vi skulle uppträda. Lite roligt att man var med där!


Johanna, jag, Manno, Martin och Linnéa. Vi tolkade hans låt Mjuka Tassar.







Nikita på trummor och Fredrik på bas hade gjort en rap som tonsättning av en Ord-låt













Och slutligen, Jan Hammarlund bjöd på två nya låtar.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: