abilitytoCreate

Kreativt skapande, utveckling och inspiration på Brunnsviks Folkhögskola - a musicians development.

Musikalisk rock och shopping

Kategori: Allmänt

Igår spelade Revoked på Kupolen i Borlänge, och nästan halva klassen åkte dit för att se och supporta dem.
Video på detta ska jag försöka fixa senare, för det är värt att se! En liten shoppingrunda fick det bli också innan det drog igång. Köpte ett par nya jeans, linne, halsduk, och lite smycken. Alltid kul att ha. Fast jeans är jag i stort behov av.

Det var en riktigt rolig och lyckad dag, med fest på skolan senare på kvällen.






Glädje efter ett vinnande av "tävlingen" av "Kupolen låten", tack vare för att halva klassen var där och jublade.






BORN THIS WAY, but I'm LOST in a BAD DAY

Kategori: Allmänt

Mycket repetitioner och övning har det varit idag. Först tillsammans med Revoked, som hjälper mig, Manno och Linnéa med vårat studioprojekt. Sedan har det övats på Lost med Coldplay och Bad Day med Daniel Powter, tillsammans med Johanna som kompar på piano. Detta är till en liten mini-spelning på onsdag nästa vecka, på ett av Ludvikas café. Just nu spelar några andra duktiga musiker från klassen på det caféet.

Att bo och leva med.

Kategori: Allmänt

Internat är bland det mysigaste som finns att uppleva, speciellt när man har goa musiker runt om sig dygnet runt, med övningstillfällen överallt, och härlig stämning, varje dag!


Mitt liv spenderas i det här boendet under detta år.


Konsertställe, fikarum och körlektioner. Allt under ett tak på Storstugans övervåning. På nedervåningen hittar man övningsrum och replokaler.







Kupolen och Revoked

Kategori: Allmänt

Imorgon spelar Revoked (ett band i klassen) på Kupolen i Borlänge, där dom ska framföra sitt bidrag på något som kallas för "kupolen Låten", där det går ut på att göra en egen cover på just, Kupolen låten.
Till sin hjälp har dom en sångerska i klassen, Carro, som är tillfällig sångare i bandet.

Studioprojekt och Lady Gaga

Kategori: Allmänt

Nu har det gått drygt en månad här på BoomTowns musiklinje på Brunnsviks Folkhögskola, och projekt och arbeten är det ingen brist på! Nu är vårat aktuella ett studioprojekt som vi har nu denna vecka, där band som redan finns här på linjen, och för tillfället nybildade grupper/band ska ha möjligheten att lära sig att spela in i en studio, samt att lära sig att mixa, producera och lära sig programmet Logic. Vi får välja mellan att antingen spela in en egen låt, eller att göra en cover med den gruppen man spelar med, just bara för att ha någonting att spela in för lärandets skull. Min grupp består av två st till sångare, Linnéa och Manno, och ett band som går i våran klass som heter Revoked (Revoked på Facebook: https://www.facebook.com/#!/pages/Revoked/168151966536172) som är jättesnälla och hjälper oss att göra en grym rockcover på Lady Gagas Born this way. På fredag är det våran tur att spela in och även producera en annans grupp låt som är en del av det här projektet.



Livet på Brunnsviks Folkhögskola

Kategori: Allmänt


Några bilder på hur det ser ut här.










Tråkig design just nu

Kategori: Allmänt

Just nu är min blogg in progress med att fixa en snygg design! Så tills dess blir det ett rosa tema.

Cheers

Första inlägget

Kategori: Allmänt

Ja, då fick det bli att börja blogga lite igen då!

Den största anledningen till detta är att mina vänner, pojkvän, familj, och bandet ska kunna hålla koll på vad jag gör här uppe på Brunnsviks Folkhögskola där jag pluggar musik, och kunna följa mina arbeten och utveckling. Jag ska försöka vara så aktiv som möjligt och berätta om arbeten, projekt, och så vidare! Jag hoppas att det ska bli kul och gillas!


Cheers

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt