abilitytoCreate

Kreativt skapande, utveckling och inspiration på Brunnsviks Folkhögskola - a musicians development.

Jullov för fulla muggar!

Kategori: Allmänt

Ja, nu har jag inte skrivit här på nån vecka eller två, minst. Men det är jullov och med det har jag fått en envis förkylning på köpet. Tack! Men det ska inte få förstöra mitt jullov, icke sa nicke.

Julhelgen har varit toppen; med fina julklappar, bra stämning, gott julgodis och julmat. Jag fick en Canon EOS 1100D systemkamera av föräldrarna i julkapp. Så sjukt tacksam är jag! Har önskat mig en Canon systemkamera i flera år, och nu äntligen blev det av. Var med och valde ut den och så givetvis, annars hade det blivit pankaka.. hehe. Den är min nya vän som ska dokumentera mitt liv och framtid i bild. Jag älskar ju att fotografera!

För övrigt så känns det inte som att jullovet har börjat än riktigt.. men en vecka har snart gått. Jag saknar skolan lite, men sjukt skönt att få komma hem och träffa familj, pojkvän och vänner igen. Åka till Karlstad och shoppa på mellandags-rea, mysa hemma på kvällarna med massa choklad och julgodis, och allt det där!
Och när jag kommer tillbaka till Brunnsvik så blir det fullt upp igen med kreativiteten så jag laddar upp nu inför en jätterolig termin med mina kära vänner. Jag har lite arbete att göra under lovet, men det är ju såna där roliga arbeten som har med kreativitet och musik att göra, så såna arbeten under lov är helt okej för att hålla igång lite även under lov. Värre var det när man gick i vanliga skolan och fick en sur matteläxa under ett lov. Då var man inte glad. Men allt det här som vi gör, gör man ju för sin egen skull, och inte för någon annans. Man gör det för att man tycker om det och brinner för det. Och då är såna läxor inga problem alls!

Anyway.. Som sagt så var det mellandags-rea shopping i Karlstad i måndags. Åkte dit med brorsan, hans flickvän och Axel. Köpte lite billiga snygga kläder, och ett par vinterstövletter typ. Det var en trevlig dag!

Nu väntas att träffa lite vänner, skriva CV och sånt till sommarjobbsansökan, göra läxorna och öva, lära mig mer om systemkameran, och nyårsfirande.
Kameran, även i special edition-färg, metallicgrå.
Najsiga vinterstövletter för 300 kr på Din Sko.
Nöjd tjej med nya Canon!

2 veckors sammanfattning

Kategori: Allmänt

Det har hänt en del här på skolan som jag inte har hunnit skriva om. Så jag sammanfattar det nu i ett inlägg.

Förra veckan då vi hade scenisk gestaltning en hel vecka innan konserten på Haffas, så tillbringades kvällarna hemma hos folk. Vi var ett gäng som bakade julgodis, myste med musik och spelade musik, pratade, och sånt, sent in på kvällen runt 1-2 tiden.
Efter konserten på Haffas förra lördagen var det fest på skolan.

Den första riktiga snön la sig över Brunnsvik under denna vecka. Dock så varade vinterkänslan inte längre än lite över en vecka då den började smälta bort. 

Under denna vecka övades det också nästan varje dag fram till Lucia (i tisdags) med en liten mindre kör grupp som vi skulle uppträda med på Lucia.

Lucia i tisdags gick riktigt bra. Det var inte direkt ett traditionellt Luciatåg. Vi hade inte lucialinnen och glitter i håret, och lucian hade en hatt med ljus fastsatta med silvertejp som luciakrona (i brist på en riktig luciakrona). Vi andra hade istället svart nedtill och vitt upptill. Jag tyckte vi var ritkigt coola och låtarna som vi sjöng gick jättebra! Efter luciafirandet fick vi glögg och pepparkakor.
Samma dag, i tisdags så började vi med att ha utvärdering av höstterminen som gått på våra sånglektioner.

Lite extraträning nu såhär innan man ska proppa i sig all julmat skedde under veckan. Vi är ett gäng som brukar träna måndagar och onsdagar, men i torsdags tränade vi också.  

Igår, fredags, var jag och Johanna inne i Ludvika från 13.00-18.20 och julklappshandlade. Så nu är allt nästan inhandlat till jul! Det var mysigt, och vi unnade även oss en liten fika på stan. När vi kom hem var det knytkalas i Gamla Matsalen. Alla fick komma dit och ta med sig egen mat. Det blev dans runt julgranen med livemusik till som sköttes av några från musikpedagog klassen.

Idag är det de sista förberedelserna innan man ska åka hem för jullov. Vi slutar på onsdag efter lunch, och jag och Johanna tar samma tåg hem för vi ska åt samma håll. Så städa, tvätta och packa inför jullovet sker denna helg.

I torsdags fixade jag även ny tid för delar av Homerun att åka och bli proffsfotograferade av The Studio i Västerås. Den 7 januari ska vi dit. Jag hade blivit tipsad av en vän, då de från studion ringer upp en och man får då komma dit själv eller i grupp och bli fotograferade gratis, då bara bilderna kostar.

Jag ska också försöka bli klar med min låt innan jullovet. Och när vi kommer tillbaka hit igen i januari så ska jag köpa mig ett inspelnings-kit så jag kan sitta och spela in på mitt rum här.


Julgodis bak hemma hos Revoked


Kvällsrep inför sceniska gestaltningen


Har skissat på en bild i under 2 veckor ca. Såhär blev den.


Fika på stan med Johanna i fredags


Knytkalas och mys i Gamla Matsalen med elever från skolan


Julmys i Gamla Matsalen, då vi dansade runt granen




Avslutar med några bilder på hur mysigt vinterväder vi hade här uppe under en vecka.


 



Förändring i mitt liv

Kategori: Allmänt

Just nu känner jag hur jag börjar förändras i mitt liv som en bättre musiker, medmänniska, mer självsäkerhet och sånt där. Nu känner jag verkligen att jag trivs bra här på Brunnsvik. Man har kommit in i allt helt nu i stort sätt och kommit närmre andra människor både i klassen och på andra linjer. Jag börjar inse nu att jag kan klara mig på egen hand, bara man har bra människor runt omkring sig, och det är just det jag känner nu att jag har! Känner att ett nytt stadie i mitt liv håller på att utvecklas, där jag blir mer mogen och mer inriktad på vad jag faktiskt vill hålla på med tiden här på Brunnsvik. Börjar sakta men säkert få lite kontroll över livet. Fast dagliga och vanliga små motgångar finns ju alltid där också. Jag lär mig av livet och lever det.

Konsert på Haffas i Ludvika

Kategori: Allmänt

Vilken kväll! Vilken helt fantastisk och perfekt kväll det var igår när musikeleverna på Brunnsviks Folkhögskola intog ungdomsgården Haffas inne i Ludvika igår ikväll (10 december). Det blev en lyckad konsert efter en veckas slit och övande. Kvällen avslutades med fest på skolan när alla hade kommit hem efter konserten.

Vill tacka ALLA helt otroliga musiker för en jättebra och rolig vecka och konsert!
Lägger upp några bilder från gårdagens konsert. Fler bilder kommer att finnas på min facebook inom kort!


"Logen"

Vid scenen



Johanna och jag








Musikpedagog klassen








Scenisk gestaltning inför konsert fortsätter...

Kategori: Allmänt

Imorgon fredag avslutas den sceniska gestaltningen, eller scen coachningen som det också kallas, med ett möte om det sista som behövs fixas inför konserten.
Det kommer att bli 19 akter, och ca 35 låtar sammanlagt under kvällen. Konserten kommer att vara uppdelad i 4 olika delar. Där ca 5 akter kör på, sedan en paus på en halvtimme, sedan nästa 5 akter och så vidare.
Jag är riktigt taggad och det ska bli jättekul! Med lite party efter konserten också så kommer det bli en kanonkväll att minnas med mina kära, duktiga vänner här på Brunnsvik! Puss på er!

Imorgon spelar min grupp The Jets Quartetts på sceniska gestaltningen.






Scenisk gestaltning inför konsert

Kategori: Allmänt

Under den här veckan har vi Scenisk gestaltning, kallad för projektvecka. Alla akter som ska spela på Haffaskonserten inne i Ludvika till helgen, den 10 december får chansen att repa uppriggat i idrottshallens foajé med bra ljud, ljus och inför publik. Allt för att öva sig så mycket som möjligt och få en sista coachning av lärarna innan konserten!

Igår spelade min grupp, vi kallas oss för Insomania, som spelar min egenskrivna låt. Man får chansen att spela två gånger per akt, och det gick riktigt bra! På fredag spelar min andra grupp, kallas The Jets Quartett, vi kör två st covers av bandet Jet.
Så det är fullt upp hela dagarna nu med reptider fullbokade uppe i foajén förutom då vi inte har scenisk gestaltning.

På fredag kommer även älsklingen hit som kommer att vara med och kolla på konserten!

Mer om detta kommer inom kort!



Fredagar

Kategori: Allmänt

"Nu är det fredagsmys". Jaha, är det?
Fredagar ska vara något man längtar till under veckan, något mysigt precis som reklamen säger. Familjemys, god mat, ex. Idol på tv, godis o.sv. Jag älskar det. Men helgerna här på skolan kan vara hur dryga som helst.

Vi som bor i det här huset som jag bor i har ett rent ut sagt snuskigt allrum numera. Stora, äckliga dammtussar längs korridorerna, smutsigt och skitigt och grejer överallt. För att städschemat vi hade inte håller. Folk städar inte när dom ska. Ingen orkar göra det åt dem, ingen vill ta på sig att göra det, och fan inte jag heller.
Vilket mysigt "fredagsmys" man kan ha tillsammans då i det "mysiga" allrummet som för övrigt utan sin smuts och allt det är sterilt, tråkigt och sjukt okreativt.  
När fredageftermiddagarna kommer, så känner man: okej, nu väntar vi till det är måndag då vi kan börja ha lektioner igen. Till exempel. Förut när man bodde hemma hela tiden var det: åh, helg, mys! Och hade lite ångest inför måndagen på söndagkvällen. Men å andra sidan är det väl bra med att längta till veckodagarna när man går här. För dom är ju faktiskt roligast!

Och en förkylning på allt detta, med ett huvud tungt som den tyngsta vikten på ett bowlingklot tack vare den igentäpta näsan, ser jag inget som helst fredagsmys denna fredag.