abilitytoCreate

Kreativt skapande, utveckling och inspiration på Brunnsviks Folkhögskola - a musicians development.

När internet är som bäst...

Kategori: Allmänt

Fyfan. Vi har fortfarande inget fungerande internet på de största delarna av skolan. Imorgon kommer någon IT-tekniker från Stockholm (som inte ens är specialiserad på sånt som har med internet att göra) och ska kolla vad det är som är fel. Jag dör om han inte hittar något fel och vi måste vänta ytterligare en vecka!

Så fram tills att internet funkar igen som det ska så beger jag mig till det här lilla rummet under vår matsal där det finns uppkoppling... roligt. Och det där klippet från Så mycket bättre med covern på min låt får nog vänta lite till med att publiceras. Det går inte att ladda upp det på youtube som det ska för det bara laggar.

Anyway, så hade vi 2 fester i helgen. En födelsedagsfest för alla 4 på skolan som fyllde år förra veckan, och tequilafest i lördags. Båda festerna var sjukt roliga!

Nu har jag dock lite hemlängtan... Men min käresta kommer till helgen!

Ska börja kolla runt efter lite framtida plugg och/eller liknande i andra delar av Sverige. Jag vet inte om jag vill gå här ett år till. Jag vill, men ändå inte.. Måste ha fler planer och fler vägar. Livet känns just nu lite för kort för ett år till här. Jag vill så mycket!

Så mycket bättre

Kategori: Allmänt

Vi har haft ett litet projekt i skolan under några veckor som vi har kallat för "Så mycket bättre". Ja, som tv-programmet. Där vi har fått i uppgift att göra covers på låtarna som vi i klassen har skrivit. Detta har jag berättat lite om i tidigare inlägg. Och i tisdags kväll hade vi denna konsert, och det gick bra! Alla var jätteduktiga, och det var skitkul att höra allas versioner av låtarna.

Två tjejer, Linda och Linnéa gjorde en cover på min låt The scream of happiness, och den var sjukt grym!
Folk uppskattade också min cover på Revokeds Hazymist som blev en lugn pianoballad.

Jag lägger upp min cover och Revokeds cover på en av Mannos låtar. Det var crazy och skitbra!
Jag har en video med på Lindas och Linnéas cover på min låt, men den får bli i ett separat inlägg när jag fått upp den på youtube, eftersom att vårat internet på skolan krångar så in i helvete nu.




Livekarusellen i Borlänge

Kategori: Allmänt

Nu har internet i princip lagt ner helt på våran skola för tillfället. Så nu sitter jag i ett litet rum under vår matsal där det finns en internetsladd som sitter fast i väggen. Vilket är det enda stället på skolan det finns bra internet numera... Så jag har inte kunnat skriva något här på några dagar.

Nu är Livekarusellen i Borlänge (22/1-12) avklarad, och jag tog med mig hem jättebra bilder från de tre banden som går i min klass spelningar. Jag publicerar några här, sedan hänvisar jag till min facebooksida där det finns ett album för vardera band med fler bilder från denna spelning!
Revoked
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.2508766080451.2111245.1292051116&type=3
Jakkobi
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.2518783330876.2111473.1292051116&type=3
Stoned
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.2523875098167.2111581.1292051116&type=3
Observera att man måste ha facebook och vara inloggad för att se bilderna!
Om det inte skulle funka med länkarna, gå då direkt in på min facebooksida (Emelie Johansson) och gå in via Foton och hitta de tre albumena.

Det var ett himla schysst ställe där de spela, Cozmoz heter det, och är en del av Peace & Love festivalens område när det håller hus där på somrarna.


Revoked


Revoked


Revoked


Revoked


Jakkobi


Jakkobi


Jakkobi


Jakkobi


Stoned


Stoned


Stoned


Stoned

Fullspäckad helg och vecka!

Kategori: Allmänt

Ja, vart ska jag börja denna gången då..

Helgen började tidigt med att jag åkte hem kl 8.33 från Ludvika i fredags morse, och var hemma i kristinehamn kl 12.00. En timme senare gick jag runt tillsammans med Axel på stan för att gå in i olika affärer och lämna CV för ansökan om sommarjobb. Senare tog vi en fika på stans nyöppnade, riktigt fräsha café, The Coffé Corner. Där åt vi varsin supermega-helt-obeskrivligt-god kycklingbaugett och varsin cappuccino. Denna dag firade vi 1 år och 2 månader tillsammans. <3

På lördagen dagen efter spelade vi med Homerun på Livekarusellen i Karlstad, UNO på eftermiddagen. Vi spelade 3 låtar och det gick helt okej alltså, schysst place och rätt många människor var där och tittade, även om publiken rent ut sagt suger på sådana tillställningar där det mest består av bandmedlemmar som väntar på att spela och några föräldrar och anhöriga som egentligen inte tycker om den halvskrikiga rocken som det mest uppträddes med på scenen. Skitsamma, vi gjorde vårat och det rockade!
Vi fick även matkort från livekarusellen där alla som deltog fick gratis mat på KebabHouse, dock med ett begränsat antal menyer att välja på, men superschysst ändå!

Sedan på söndagen åkte jag upp tillbaka till Ludvika, men inte in till skolan på en gång. Nu var det dags för Livekarusellen i Borlänge, där 3 band från klassen var med och tävlade! Jag åkte upp med några i klassen vid 16.00 tiden nästan direkt efter att jag anlänt i Ludvika.
Revoked, som var ett av banden i klassen som var med och tävlade hade frågat mig tidigare om jag ville fota dem då på scenen, alltså gå runt på scenen och ta riktigt grymma livebilder! Så det var mest därför jag åkte upp dit för att göra det. Men också för att se de andra banden i klassen med, som jag också fotade men inte lika intensivt och på scen som med Revoked.

Det blev riktigt grymma bilder, som jag senare kommer att publicera några här i ett inlägg när jag kollat igenom alla och gjort eventuella redigeringar. Kommer också att lägga upp mer bilder på banden och från kvällen
på min facebook!

Nu är helgen avklarad. Då väntar bara veckan.
Idag hade vi lektion i produkt och produktion. (orkar inte gå närmre in på det, mycket invecklat ämne som involverar mycket) det har i alla fall att skapa musik och texter med, kortfattat. Vi fick en redig uppgift attg bita i idag som bestod av att svara på ett gäng svåra frågor som handlade om artisteri. Att förbereda sig inför journalistfrågor, typ, och att kunna svara på frågor som vad ens texter handlar om och hur ens musik låter. Att få det låta intressant så det går genom pressen och lockar folk.

Imorgon har vi vårat uppspel utav vårat egna "Så mycket bättre", där jag ska spela upp min cover på Revokeds låt Hazymist, på piano och sång. Blir första gången någonsin att uppträda med piano och sång samtidigt, och piano för första gången helt.

Snart blir det dags att boka skolans studio för att spela in min låt som vi uppträdde med på Haffaskonserten.

Ja, lite sånt är det som är på G nu. Det rullar på, som det ska!


Fikat på The Coffé Corner i fredags


The Coffé Corner


Såhär kallt var det på Kopparbergs lilla busskur i väntan på bussen till Filipstad i fredags morse


Glada delar av Homerun efter gratismåltiden på KebabHouse


Och delar av Homerun taggar i logen innan vi skulle uppträda på Livekarusellen.

Jag tror att det kommer komma upp bilder och filmer från alla uppträdanden på livekarusellen.se. Ska kolla in det någon dag, och om det gör det länkar jag till våran spelning och ev. bilder!

Och håll utkik efter mina livebilder från Livekarusellen i Borlänge på banden från skolan, they're awesome!

Den levande karusellen och kvällspub

Kategori: Allmänt

Jaha, okej. Vart ska jag börja..

Idag frågade jag en trummis i klassen om han ville kompa mig på kajong (stavning?) låda till en akustisk cover som jag tänkte uppträda med på tordagens kvällspub här på skolan, i Storstugan. Det ville han gärna. Så vi övade igenom låten en sväng innan, och det gick skitbra. Det är Feeders "Day in day out". En i stort sätt okänd låt för oss små svenskar, men med ack ett sånt bra band som borde lyssnas på mer här i Sverige! Mitt låtval berodde på den långa texten som låten har. Tre verser med pårullande text i princip hela tiden. Jag har övat på denna låt i flera månader för att memorera texten. Medan gitarrspelet bara är 4 ackord om och om igen. Inga svåra saker, men texten ska framhävas var min tanke. Ska lära mig artikulera bättre, och framförallt när man uppträder. Mycket viktigt!

På fredag morgon far jag hemåt mot Kristinehamn igen, för att sedan på lördagen dagen efter spela med Homerun på Livekarusellen i Karlstad. På söndag drar jag tillbaka upp till Ludvika och förhoppningsvis, med alla tummarna hållda, kan hänga med banden upp till Borlänge som spelar sin första spelning på Livekarusellen då. Jag har fått förfrågan om att fota livebilder då på Revoked, och det vill jag mer än gärna göra! Så jag hoppas verkligen att turen är på min sida nu!
Så det blir en fullspäckad helg, OM lilla tripen upp till Bolänge blir av då. 3 band från klassen ska vara med och spela, så det skulle vara jätteroligt att se!

Ojoj, det är fan mycket nu. Mycket man inte hinner med för tillfället som får vänta. Man tar ju första prion först, lågoskt nog. Det som är viktigast och kommer först i schemat.

Hinner inte berätta mer detaljerat just nu, det får bli när jag får mer tid.

För nu lockar sängen, och Andreas Carlssons bok "Live to win" som jag läser varje kväll.

Godnatt!

Come let's pray for the weekend, babe!

Kategori: Allmänt

Denna helg har varit riktigt mysig. De som stanna kvar över helgen av oss som bor här i Laven hade gemensam matlagning i fredags och lördags, och vi tänkte även ha det idag med. Tror vi nästan aldrig har haft det förut förrän nu när vi flyttade hit. Känns riktigt kul!

I fredags blev det såndär rot-soppamix grej med potatis i också, och igår lagade vi fransyska med egengjord potatismos, café de paris-sås och sallad. GÖTT som fan! Idag tänkte vi göra något med köttfärs.

Men förutom att laga mat så har hegen varit en kreativ helg på andra sätt också. Jag har övat som en tok, speciellt på en riktigt svår gitarrläxa som jag fick i tisdags. Jag har tagit fler bilder med min systemkamera för att lära mig den ännu mer med dess helt underbara funktioner! (publicerar några bilder som jag blev nöjd med).

I fredags kväll spelade jag och Johanna kort på golvet i mitt rum efter att vi hade sett på The Voice tillsammans. Vi lyssnade även på helt awesome musik till det och käkade godis. Och igår eftermiddag var hon och jag ute på en promenad runt om här i skogen. Kommer några bilder från det också.

Och så snart jag har bestämt mig och fått tillräckligt med tips och råd om hemma-studio-kit så ska jag köpa det.

Jag har också letat runt massa efter ställen och företag som man kan söka sommarjobb till, till sommaren.


Lite om bandet nu då, Homerun.
Kan väl inte påstå att det har varit full fräs från Homeruns sida just nu. Jag vet inte riktigt vad som har hänt på sistonde. Inte alls mycket rep, och snack om att kanske inte ens fortsätta. Men nu börjas det repa hemma igen, för nästa helg spelar vi våran första spelning i LiveKarusellen, och till det kommer jag hem och repar och spelar!

Vi spelar i Karlstad på UNO, den 21 januari. Spelningen därefter blir den 3 mars i Kumla, och sedan 16 mars hemma i Kristinehamn. Och dagen efter, den 17e mars så medverkar vi i år igen i UKM i Storfors.



Gemensam matlagning i fredags.


Gemensam matlagning i lördags.



Lite fotografering på fredagskvällen från Laven.

Och såhär ser Laven ut där vi bor numera.




Kvällsfotografering





Promenad i lördags eftermiddag.


Skolområdet från andra hållet





Från Röda Nästet till Laven

Kategori: Allmänt

Ojoj, nu har det varit mycket här de senaste dagarna.
Vi som bor (bodde) i ett hus här på skolan kallat Röda Nästet, fick i måndags kväll besked om att vi fick flytta ut därifrå, vilket vi hade haft önskemål om i minst 3 månader från våran sida! Föst så berodde det på att vi bodde i jättesmå rum och med delad toalett, när alla andra på skolan hade dubbelt så stort rum och egen toalett, och vi betalade samma hyra. Det tyckte vi var helt fel. Men för den anledningen fick vi inte flytta. Men det visade sig några månader senare att luften i Röda Nästet är dålig och är ohälsosam. Vi har ingen sån där luftcirkulations-grej. De hade sedan kommit några och mätt luften, dock inte fått några provsvar än. Men dålig luft var det i alla fall, som vi alla märkte av. Så av den anledningen fick vi tll slut flytta in i ett stort hus som heter Laven, som har stått tomt länge, för denna byggnad var egentligen till för andra linjer här på skolan som ofta är ute på praktik, men som sedan nu har flyttat in i en
gemensam lägenhet inne i Ludvika.

I alla fall, hur som helst så höll vi på att flytta som galningar hela tisdagen. Från ca kl 9 på morgonen och fram till 23.00 ca. Nu bor vi i jättestora rum, med egen toalett och hall. Jag har 3 fönster i mitt rum (jag bor på hörnet) och bara det säger ju mycket om hur bra det är! Vi trivs jättebra nu, och NU är hyran värd sin summa när vi får bo som de andra här på skolan gjort hela höstterminen.

Jag publicerar några bilder på mitt nya rum, och den fantastiska, helt jävla oslagbara utsikt! Måste vara den bästa utsikten på skolan, lätt. Ja, ni får se!
Min utsikt från rumsfönstret
Utsikt från min hall/badrum
Badrummet
Hallen
Rummet
Och slutligen korridoren som vi bor i. Detta är vad jag kallar för riktigt fina internatrum!

Dags att lyssna!

Kategori: Allmänt

Jag skulle vilja tipsa och framhäva det grymma bandet Revoked, som går på min skola, Brunnsviks Folkhögskola. Det är bara till att gå in på deras facebook sida och lyssna på deras nyinspelade demos, gilla och tipsa vidare!
(Kopiera länken i skrivfältet.)
https://www.facebook.com/pages/Revoked/168151966536172?sk=app_182222305144028

Happy New Year!

Kategori: Allmänt

Ja, ett litet till blogginlägg nu såhär innan jullovet är slut. Sen när skolan drar igång igen så blir det fler inlägg mer regelbundet. Det som denna blogg är skapad för. Hur mitt liv är på skolan och såna kreativa saker!



Var på en mysig och rolig nyårsfest här hemma i Kristinehamn, hemma hos min vän Natalia. Det var inte sån "wild n' crazy"-fest med typ 50 pers som super skallen av sig, utan en mer mys-fest med ca 15 pers där drickandet var på en behaglig nivå. Nu lät jag som en torris här. Felfel! Är ingen torris alls, men mysiga och mindre fester är också himla trevligt! Och jag tycker om att minnas vad jag har gjort på nyår..

Nyårskvällen började med jättegod nyårsmat hemma hos Axel. Med både förrätt, varmrätt och efterätt. Och allt var gudomligt gott! Trevlig stämning med. Efter det gav vi oss iväg till Natalia och nyårsfesten.

Festen varade några timmar, och vi gjorde olika lekar, öl-spels liknande lekar, käkade chips och bara chillade.
Det var så himla kul att få träffa några av sina gamla vänner igen, både sedan högstadiet och gymnasiet!

En stund innan tolvslaget åkte 4 st av oss på festen ner på stan för att fira in det nya året där. Jag, Axel och några till stannade kvar hos Natalia. Vid tolvslaget gick vi ut på gatan och tände såna där små luftballongs-liknande saker som man tänder på så flyger de upp i luften. Vi fick också champagne av Natalias föräldrar. Vi kollade på fyrverkerier och inledde det nya året med pussar och kramar!
Nyårsfest-outfit